Tehnologii

PET / CT

PET/CT este o metoda imagistica care combina doua tipuri de scanare independente, PET (Tomografie cu Emisie Pozitronica) si CT (Tomografie computerizata) procesand rezultatele intr-o singura imagine precisa care contine informatii detaliate si asigurand un diagnostic rapid si precis.

PET/CT este cea mai avansata si mai fidela tehnica de diagnosticare a cancerului din lume, la acest moment, avand multiple avantaje atat pentru doctor cat si pentru pacient.

Avantajele PET/CT:

  • Celulele canceroase sunt detectate timpuriu si cu precizie
  • Pot fi determinate cu exactitate locatiile tumorilor cu marimi mici, cum ar fi cele de jumatate de cm
  • Este o metoda extrem de sensibila pentru identificarea tesutului canceros si poate determina zona exacta unde trebuie initiata biopsia
  • In timpul tratamentului de cancer, poate determina atat starea tumorei cat si zona in care se extinde tesutul canceros in tesutul sanatos afectat
  • Aceasta tehnologie face posibil tratamentul prin radioterapie, care actioneaza doar asupra tesutului infectat, fara a altera tesutul sanatos

CyberKnife

Centrul Medical Anadolu adopta cele mai recente dezvoltari in tehnologia medicala. Una dintre acestea este cea mai avansata forma de radiochirurgie si in prezent una dintre cele mai sigure cai de tratare a tumorilor in mod non-invaziv: Tehnologia CyberKnife

Cu aplicarea unui tratament nedureros si neinvaziv, Cyberknife este mai rapid ca niciodata. Tratamentul este mult mai scurt ca in mod normal, prin virtutea vitezei ridicate de inducere a dozei si avansului tehnologic care urmareste tumorile in miscare in timp real. Tehnologia CyberKnife poate elimina nevoia de chirurgie invaziva si a devenit o optiune importanta pentru tratament.

Truebeam

Principalul scop al tehnologiilor folosite pentru oncologia cu radiatii este punerea sub control a tumorii prin transmiterea de radiatii cu energie mare asupra ei si protejarea organelor critice invecinate.

Doza de radiatie de energie mare ucide celulele tumorale si le impiedica cresterea si reproducerea. Deoarece unele celule tumorale se pot reproduce mai rapid decat multe alte celule normale, radioterapia poate trata multe tipuri de tumori. Chiar daca unele celule invecinate pot fi afectate de radiatii, acestea se pot recupera cu usurinta in acest efect gratie mecanismului special de recuperare pe care celulele tumorale nu il au. Dispozitivul Truebeam STX combina multe platforme de tratament in acelasi dispozitiv.

Da Vinci

Instrumentele care simuleaza incheietura mainii umane, controlul intuitiv al miscarii si imaginile tridimensionale de inalta rezolutie ajuta chirurgul sa depaseasca limitarile metodei chirurgicale toracoscopice conventionale deschise sau metodelor de chirurgie toracoscopica.

Prin aceasta abordare, este posibil sa se efectueze interventii mai complexe:

  • Consola chirurgului
  • Unitatea pacient cu 4 brate interactive
  • Diagrama de inalta rezolutie cu vizualizare tridimensionala

Chirurgul care lucreaza cu sistemul Da Vinci, monitorizand de la consola si vede imagini tridimensionale ale campului chirurgical. Sistemul masoara si traduce miscarile mainii chirurgului catre bratele interactive robotice, dupa filtrare. Micromiscarile instrumentelor Da Vinci sunt comandate de un procesor de calculator integrat in sistem. Mainile mici si precise ale robotului Da Vinci ofera un spatiu larg de miscare, chiar peste limitele incheieturii umane, astfel incat devine posibila efectuarea manevrelor care ar fi imposibile cu instrumente conventionale laparoscopice si toracoscopice. Fiecare brat al robotului Da Vinci este capabil de miscari la 540 grade, in comparatie cu miscarea de 180 grade a mainii umane. Acest lucru permite chirurgului sa opereze mult mai eficient.