Specializari medicale Clinica Anadolu

Departamentul de Cardiologie Pediatrica

Clinica Anadolu

Departamentul de cardiologie pediatrica al Clinicii Anadolu ofera diagnoza ambulatorie sau spitalizata si servicii de tratament pentru copiii cu afectiuni de inima congenitale sau dobandite. Tratamentul include de asemenea pacientii de varsta adulta care au nevoie de un tratament complex pentru obtinerea de rezultate pozitive pe termen lung. Echipa de cardiologie pediatrica exceleaza in managementul defectelor de inima congenitale si afectiuni de inima dobandite, de la fetus la varsta adulta.

Toate procedurile interventionale si de diagnosticare, inclusiv ecocardiografia fetala si pediatrica, testul de stres, monitorizarea Holder si RMN cardiac, se realizeaza in cadrul departamentului.

Chirurgii cardiologi pediatri din cadrul Centrului de Inima de la Centrul Medical Anadolu ofera expertiza in tratarea intregului spectru de afectiuni congenitale de inima, inclusiv corectarea celor mai obisnuite defecte de inima la copii, precum si corectarea celor mai complexe defecte de inima la fetus si noul nascut. In general, consultarea incepe in timpul sarcinii si ajuta la pregatirea atat a parintilor cat si a echipei de chirurgi pentru aspectele care pot aparea curand dupa nastere. La Clinica Anadolu multe proceduri de chirurgie pe cord deschis, pot fi efectuate la cateva zile dupa nastere pentru a corecta aceste defecte care ameninta viata bebelusului. Terapia post-operatorie este efectuata de o echipa multidisciplinara alcatuita din chirurgi, cardiologi si specialisti in terapia intensiva.

Succesul global al corectarii chirurgicale timpurie a defectelor inimii a dus la un numar ridicat de adulti care au supravietuit afectiunilor de inima din copilarie. Tratamentul acestor pacienti continua de-a lungul vietii, iar Anadolu Medical Center, pentru acesti pacienti detine acum un program mutidisciplinar si are o experienta extensiva pentru o varietate de proceduri chirurgicale, pentru adulti cu afectiuni congenitale de inima care includ urmatoarele proceduri:

  • procedura Fontan
  • chirurgia de aritmii inclusiv procedurile Maze
  • inlocuirile de valva pulmonara percutanate
  • corectari de valva mitrala
  • corectari de valva aortica
  • procedurile Ross

Imagistica cu rezonanta magnetica, congenital si pediatric (RMN), este un program comun al departamentelor de radiologie si cardiologie pediatrica. Imagistica cardiaca este efectuata cu un echipament cu rezonanta nucleara si programe ce folosesc cea mai recenta tehnologie de cardiologie pediatrica.