Specializari medicale Clinica Anadolu

Departamentul de Diagnosticare si Imagistica

Clinica Anadolu

In cadrul Departamentului de Diagnosticare și Imagistica din cadrul Centrului Medical Anadolu sunt reunite mai multe sub-departamente cu expertiza de top in analize de baza și specializare de laborator, in genetica medicala și microbiologie, in timp ce beneficiaza si de competențe in medicina nucleara, patologie și radiologie.

Diagnosticarea cu precizie și timpurie a unei afecțiuni joaca un rol vital in capacitatea noastra de oferi cele mai bune tratamente, astfel ca investim permanent in mentenanța de cea mai buna calitate, in materiale la standarde internaționale necesare fiecarei analize și in specialiști cu experiența și renume de neegalat.

Departamentele ce colaboreaza pentru punerea la dispozitie a acestor servicii:

Laborator clinic: efectueaza teste de laborator clinic, inclusiv biochimia de rutina, hematologia, teste de coagulare si endocrinologie, monitorizarea medicatiei, markeri tumorali, teste de screening si teste de stimulare – supresie in vivo. Laboratorul principal este deschis 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. 

Microbiologie: Identificarea microorganismelor care cauzeaza boli, stabilirea celor responsabile pentru o anumita boala sau conditie, recomandarea unui medicament sau a unei strategii de tratament in baza acestor date si protejarea celorlalti impotriva acestor boli sunt aspecte ale microbiologiei clinice si bolilor infectioase.

Genetica medicala: este un serviciu oferit pacientilor cu afectiuni genetice pentru explicarea riscului pentru copiii lor/rudele de primul si al doilea grad si pentru informarea pacientilor cu privire la posibilele rezultate ale acestor afectiuni.

Patologie: raporteaza rezultatele biopsiei, in special cele in cazuri de cancer, catre medic, fara a astepta elaborarea unui raport scris. Acest fapt minimalizeaza timpul de asteptare pentru pacienti si familiile acestora si permite inceperea tratamentului necesar cat mai repede posibil.

Radiologie: departamentul de Radiologie din Centrul Medical Anadolu este dotat cu cea mai recenta tehnologie si poate veni in intampinarea tuturor nevoilor de diagnostic si tratament ale pacientilor si medicilor, in mod permanent.

Medicina nucleara: rolul departamentului de Medicina Nucleara al Centrului Medical Anadolu este sa determine daca organe precum inima, rinichii, ficatul, tiroida și creierul funcționeaza normal și daca exista tumori canceroase, infecții sau traume la nivelul oaselor. Determinarile se fac prin una din cele 2 variante:

  • Biopsia nodulului limfatic santinela
  • PET / CT : este o metoda imagistica care combina doua tipuri de scanare independente, PET (Tomografie cu Emisie Pozitronica) si CT (Tomografie computerizata) procesand rezultatele intr‐o singura imagine precisa care contine informatii detaliate si asigurand un diagnostic rapid si precis.