Specializari medicale Clinica Anadolu

Departamentul de Radioterapie

Clinica Anadolu

Rezultatele clinice de succes necesita in general o combinatie a diverselor metode de tratament inclusiv chirurgie, radioterapie, medicamente pentru combaterea cancerului si terapie hormonala, imunoterapie, terapie obiectivata si terapie de gene.

In prezent, tehnologia radioterapiei a avansat atat de mult incat razele X pot fi adaptate la forma tumorii si transmise la zona obiectiv cu un mare grad de precizie si intensitate.

Radioterapia reprezinta utilizarea medicala a radiatiei cu ionizare ca parte a tratamentului de cancer, pentru a controla celulele maligne. Ca disciplina, ea se concentreaza pe tratarea cancerului, examineaza efectul radiatiilor si comportamentul tumorii si se ocupa de cercetare si instruire.

Ce este radioterapia?

Radioterapia reprezinta utilizarea medicala a radiatiei cu ionizare asupra tumorilor maligne si unele afectiuni benigne. Aproximativ 60 - 80% dintre toti pacientii care au cancer, pe parcursul afectiunii sunt expusi la radioterapie cel putin o data. Radioterapia poate fi utilizata cu scopuri curative, adjuvante (intensificand eficacitatea altor tratamente), cu scopuri paliative (acolo unde vindecarea nu este posibila, iar scopul este controlul local al afectiunii sau vindecarea simptomatica) sau cu scopuri profilactice (protective).

Departamentul de Radioterapie al Centrului Medical Anadolu din Istanbul ofera pacientilor o echipa de specialisti bine pregatiti si cu o experienta vasta, capabili de a utiliza si de a urmari tehnologia avansata la standarde internationale.

Personalul sectiei de Radioterapie de la Clinica Anadolu din Turcia include oncologi radiologi specializati in Radioterapie, fizicieni, tehnicieni radioterapeuti, tehnician simulare, tehnician de calibrare, asistenta medicala, doziometrist, psiholog, specialist in servicii sociale, nutritionist, un specialist in protejarea impotriva radiatiilor si un ofiter administrativ. Departamentul de Radioterapie al Centrului medical Anadolu din Istanbul, Turcia este echipat cu o infrastructura si echipament de ultima generatie si ofera practici radioterapeutice la standarde mondiale. In plus, Centrul Medical Anadolu din Turcia are un parteneriat strategic cu Johns Hopkins Medicine, spital ce a ocupat primul lor in clasamentul SUA timp de mai multi ani consecutivi pentru tratamentele si practicile utilizate in tratarea cancerului.

Sistemele implementate pentru planificarea tratamentelor sunt create sa aplice proceduri de planificare pe baza imagistica. Acestea folosesc cele mai recente tehnologii pentru a stabili limitele tumorilor prin procesarea si transferul imaginii. Toate dosarele pacientilor din Centrul Medical Anadolu sunt pastrate in format digital pentru a simplifica procesul de monitorizare a pacientilor cu cancer.

Terapia radiologica cu intensitate modulata (IMRT)

IMRT furnizeaza o doza de radiatii ridicata pentru uciderea celulelor tumorii maligne numai in locatia acesteia prin aplicarea cu precizie a fasciculelor cu campuri modulate de intensitate din mai multe unghiuri ale fasciculului. Folosind metode computerizate sofisticate de calcul al dozei, aceasta permite conformarea cu precizie a fasciculului la forma tumorii, protejand tesutul sanatos.

Terapia conformala tridimensionala radiologica (3D-CRT)

Radioterapia conformala este creata sa furnizeze doze mari de radiatii catre tumorile maligne in acelasi timp cu reducerea semnificativa a radiatiilor catre tesuturile sanatoase invecinate, permitand medicilor sa vizualizeze zona de tratare in trei dimensiuni cu o precizie mai mare decat terapia conventionala, vizualizand tumoarea in acelasi timp cu protejarea tesutului sanatos.